HomeTipyJako byste si ho právě koupili: Lifehacks, jak prodloužit čerstvost chleba

Jako byste si ho právě koupili: Lifehacks, jak prodloužit čerstvost chleba

Otázka, jak udržet chléb čerstvý a křupavý, trápí nejednu hospodyňku.Platí to zejména v případě, že ho domácnost aktivně nekonzumuje a nechcete utrácet peníze za stále čerstvý chléb.UNIAN shromáždil několik nejlepších tipů, jak udržet chléb čerstvý.

  • Jak udržet chléb déle – účinný lifehack.
  • V čem skladovat čerstvě upečený chléb – jednoduché rady.
  • Jak skladovat chléb po dobu jednoho týdne – návod krok za krokem.
  • Nejprve je třeba vzít v úvahu, že je správné skladovat chléb tak, aby měl přístup vzduchu.To znamená, že dát ho do sáčku a zavázat ho nemá cenu.Jinak chléb poměrně rychle zplesniví z vlhkosti, která v sáčku zůstane.

    Jak uchovat chléb déle – účinný lifehack

    Aby chléb vydržel déle čerstvý a chutný, vložte do něj plátek jablka, bramboru nebo lžičku soli.

    Faktem je, že kousek jablka nebo brambory, který v chlebníku ztrácí vlhkost, jí chléb nasytí, takže zůstane měkký.

    A samotný chlebník je lepší posypat solí, která je absorbentem.To pomůže odstranit přebytečnou vlhkost, která se uvolňuje během pečení, a zabrání plesnivění chleba.

    V čem skladovat čerstvě upečený chléb – jednoduché rady

    Čerstvě upečený chléb – domácí nebo koupený v obchodě – je nejlepší skladovat v plátěném nebo plátěném sáčku s perforací, aby mohl dýchat.Takto si pečivo udrží čerstvost a chuť až tři dny.Čerstvý chléb můžete také zabalit do potravinářského papíru.V této podobě je přijatelné jej skladovat v chlebníku.

    Jak uchovat chléb po dobu jednoho týdne – návod krok za krokem

    Tento způsob je vhodný, pokud například odjedete na několik dní pryč a doma vám zůstane spousta chleba.Díky těmto krokům bochníky rozhodně nezplesniví a vydrží až do vašeho návratu:

  • Zabalte chléb do několika vrstev potravinářského papíru nebo pergamenu.
  • vložte chléb do uzavřeného polyethylenového sáčku a dobře jej zavažte;
  • Chléb uložte do chladničky.
  • Tento způsob prodlouží poživatelnost chleba o týden nebo dva.A aby opět změkl, stačí ho znovu ohřát v mikrovlnné troubě, troubě nebo ho chvíli podržet nad párou.

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments