HomeTipyJak zachránit nakládané okurky, pokud obsahují hodně soli: tipy zkušených hostitelek

Jak zachránit nakládané okurky, pokud obsahují hodně soli: tipy zkušených hostitelek

Nakládané okurky jsou jednoduché na přípravu, ale snadno se kazí.Občas se mnozí z nás potýkají s problémem a nevědí, co dělat, když jsou okurky přesolené.Ukazuje se, že vše je velmi jednoduché.Zavařováním můžete a měli byste šetřit, vyhazovat okurky se rozhodně nevyplatí.

Co dělat, když jsou okurky přesolené – tipy

Okurky velmi rychle absorbují sůl, a proto tento problém vzniká často.Ne všechny hospodyňky ale vědí, že okurky také rychle a všechny sůl odevzdají, pokud je správně ‚oživíte‘.

Jedním z nejzřejmějších a nejjednodušších tipů, jak zachránit přesolené okurky, je jednoduše je použít do pokrmů, kde se bude hodit sůl navíc.Můžete například připravit ‚Olivier‘ a jednoduše nesolit všechny ostatní ingredience a okurky se o sůl ‚podělí‘ a salát nezkazí.

Pokud je okurek příliš mnoho, zkušené hostitelky radí změnit nálev.Jednoduše slijte nálev a okurky zalijte novým nálevem.K tomu přidejte do vroucí vody všechno koření kromě soli, jen několik dní budou okurky dávat do vody přebytečnou sůl.Je však třeba mít na paměti, že takové okurky by se měly skladovat co nejméně, mohou rychle zkvasit.Pokud chcete přebytečnou sůl z okurek odstranit rychleji, odřízněte jim okraje před zalitím novým nálevem.

Jak upravit nakládané okurky – babiččiny recepty

Sladký nálev může zachránit i velmi přesolené okurky.Ve studené vodě rozpustíme asi 3 lžíce cukru, starý nálev z okurek slijeme a zalijeme je sladkou vodou.Za 1-2 dny přebytečná sůl zmizí a okurky budou opět chutné.

Hospodyňky také radí zachránit přesolené okurky octem.K tomu připravte marinádu s cukrem a na každý litr vody přidejte půl lžíce octa.Tento nálev je třeba zahřát a zalít jím okurky, přičemž starý nálev je třeba předem vypustit.

Pokud jste okurky přesolili, je třeba je omýt a jen je přelít studenou vodou.Do ní můžete přidat česnek, bylinky, koření podle chuti.Nejdůležitější je zapomenout na sůl.Pokud je v okurkách soli příliš, zalijte je sladkou teplou vodou, za 2 dny budou opět chutné a vzdají se přebytečné soli.

Martin Černohorský
Martin Černohorský
Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments