HomeTipyJak vytápět místnost bez elektřiny a plynu: výroba lihového ohřívače

Jak vytápět místnost bez elektřiny a plynu: výroba lihového ohřívače

Lihový ohřívač aktivně využívají lidé, kteří jsou zvyklí kempovat a trávit dovolenou se stany.Vyrobit ho je jednoduché – používá se primitivní sada improvizovaných prostředků.UNIAN vám prozradí, jak vytápět byt, pokud v něm není topení, pomocí lihového ohřívače.

Dříve jsme hovořili o tom, jak vyrobit ohřívač svíček vlastníma rukama.

Alkoholový ohřívač doma – návod na výrobu

Výhodou takového ohřívače je, že hlavním prvkem konstrukce je alkohol.Ten při hoření nekouří, což znamená, že nádobí zůstává čisté a ve vzduchu nelétají saze a kouř.K výrobě takového ohřívače budete potřebovat:

  • Plechovku od pod kondenzovaného mléka nebo kávy.
  • pravítko.
  • Proužek papíru z šachovnicového sešitu.
  • lepicí páska nebo lepidlo.
  • alkohol.
  • značka.
  • Vezmete sklenici, počítáte 1\3 od horního okraje a vyznačíte pruh kolem průměru.Nejpohodlnější je to dělat tak, že držíte fix v jedné ruce a otáčíte sklenici kolem dokola.Podél této čáry musíte nalepit proužek papíru, připevněte jej páskou nebo lepidlem.Poté nožem nebo šídlem propíchnete podél čáry papíru otvory.Měli byste získat několik malých otvorů o průměru 5-8 mm.

    Poté dovnitř nalijte alkohol, sklenici mírně nakloněte, aby se alkohol rozlil po vnějších stranách sklenice.Sklenici uzavřete víčkem, položte ji na nehořlavý povrch a alkohol zvenčí zapálíte.Tím získáte zhruba tento design.

    Lihový ohřívač / gazeta.ua.

    Nezapomeňte, že 50 ml alkoholu hoří 15 minut.Postup nalití na světlo budete muset několikrát opakovat, dokud nebudou otvory zcela nasáklé alkoholem a nebudou zhasínat.

    Princip fungování takového ohřívače je jednoduchý – plamen ohřívá stěny nádoby, teplo se přenáší po stěnách na alkohol, alkohol na stěnách vře a zvyšuje se tlak uvnitř, alkoholové páry unikají pod tlakem otvory a smícháním se vzduchem hoří.

    Na takovou krabičku od sirek lze postavit libovolné nádoby s vodou a uhasit ji lze pouhým přikrytím něčím navrchu.Je žádoucí nalít striktně potřebné množství alkoholu, jinak se ho budete muset nějak zbavit, a to není bezpečné.

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments