HomeTipyJak uvařit těstoviny, aby se neslepily: nejlepší způsoby

Jak uvařit těstoviny, aby se neslepily: nejlepší způsoby

Těstoviny jsou pokrm, jehož příprava nezabere mnoho času.Navzdory jednoduchosti receptu si lidé často stěžují, že se slepují.

V tomto článku vám UNIAN poradí, jak uvařit těstoviny tak, aby se neslepily.

Falešný způsob

Mnoho lidí se domnívá, že je možné zabránit slepení výrobků použitím obyčejného oleje.Jeho hustota je však menší než hustota vody, takže olej jednoduše vystoupá nahoru, místo aby těstoviny obalil.

Odpověď na otázku, zda můžete přidávat rostlinný olej do těstovin během jejich vaření, je tedy zřejmá: nemá to smysl.

Jak správně vařit těstoviny

Existuje nepsané pravidlo: na 1000 ml vody, 100 g těstovin a 10 g soli.

Jak dlouho se mají těstoviny vařit, zjistíte na obalu.Někteří šéfkuchaři však doporučují tuto dobu o 2-3 minuty zkrátit, pokud plánujete připravit omáčku.V takovém případě se vaří al dente.

Aby se těstoviny bez oleje neslepily, je nutné je vařit ve velkém hrnci a na vysokém ohni.Doporučujeme používat pouze výrobky z tvrdé pšenice.

Jak upravit pokrm: Těstoviny se připravují z těstovin, které jsou v těstovinách

Přesto, jaký olej by se měl přidávat do těstovin po uvaření? Do hrnce můžete přidat trochu slunečnicového nebo olivového oleje, aby se těstoviny po vychladnutí neslepily.

Trocha másla těstoviny nejen promastí, ale také dodá pokrmu jemnou chuť.

Martin Černohorský
Martin Černohorský
Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments