HomeTipyJak uvařit perlovku, aby byla měkká a vydatná: to jste nevěděli

Jak uvařit perlovku, aby byla měkká a vydatná: to jste nevěděli

Perlové kroupy jsou poměrně běžné a oblíbené, používají se jak jako základ pro přílohy a kaše, tak pro přípravu polévek i gulášů.

  • Jak správně uvařit perlovku – jednoduché tipy.
  • Jak vařit perlovku v multicookeru – co je důležité vědět.
  • Kolik vody potřebujete na 1 šálek perlovky – doporučení.
  • Jak dlouho je třeba vařit perlovku – ověřeno zkušenostmi.
  • Jak správně vařit perlové kroupy – jednoduché tipy

    Pro začátek je třeba kroupy převařit a odstranit z nich všechny zbytky.Poté je třeba perlovku propláchnout pod tekoucí vodou, dokud voda zpod krup nezprůhlední.

    Mnoho lidí perlovku před vařením na několik hodin namočí, ale můžete to udělat i bez toho, jen se bude déle vařit.

    Je důležité si uvědomit, že perlovka se vařením značně zvětšuje, proto by se kroupy měly vařit ve vhodné nádobě k tomuto účelu.

    Vaření perlovky v hrnci zabere 40 minut až hodinu.Pro začátek vložte kroupy do hrnce, zalijte je studenou vodou a postavte na silný oheň.Jakmile voda začne vřít, je třeba plamen snížit na mírný a hrnec přikrýt pokličkou.

    Kaše se může solit buď na začátku, nebo uprostřed vaření.

    Jednoduché rady, jak správně uvařit perlovku / foto ua.depositphotos.com.

    Jak vařit perlovku v multicookeru – co je důležité vědět

    Omyté perlové kroupy vložte do mísy multifunkčního vařiče a zalijte je studenou vodou.Vařte v režimu ‚Kaše‘, ‚Pohanka‘, ‚Rýže‘ asi hodinu, pokud byly perlové kroupy předem namočené.Pokud ne – vaření bude trvat 1,5 hodiny.

    Kolik vody potřebujete na 1 šálek perlovky – doporučení

    Na 1 šálek perlovky budete potřebovat 3 šálky vody na vaření kaše v hrnci nebo multicookeru, ale na vaření v mikrovlnné troubě postačí 1,5-2 šálky.

    Jak dlouho vařit perlovou krupici – ověřeno zkušenostmi

    V případě, že perlové kroupy před vařením předem namočíte, budou hotové asi za 40 minut nebo 1 hodinu.Bez namáčení se kroupy uvaří za 1-1,5 hodiny.

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments