HomeTipyJak správně vařit rýži, aby se nelepila: poměry a jemnosti přípravy

Jak správně vařit rýži, aby se nelepila: poměry a jemnosti přípravy

Každý má chvíle, kdy se nechce obtěžovat s obědem nebo večeří.V takovém případě se vezme nějaká bílkovina (maso/ryba) a k ní se uvaří kaše.I v tak jednoduché záležitosti se však skrývají úskalí.Podívejme se, jak správně a kolik uvařit rýže.

  • Jak správně vařit rýži – důležité jemnosti.
  • Jak vařit rýži – poměry.
  • Jak vařit rýži – do vroucí vody nebo ne?
  • Jak správně vařit rýži – důležité jemnosti

    Na začátek je třeba připravit klíčovou ingredienci.Podle doporučení rýži 5-7krát propláchneme ve studené vodě, abychom se zbavili případných nečistot a odstranili přebytečný škrob.

    K vaření se vyplatí použít nádobí se silným dnem, které se rovnoměrně zahřeje a teplo se pak rozvede po celém pokrmu.

    Jak vařit rýži – poměry

    Pokud se chcete obejít bez váhy, je jednodušší vše odměřit pomocí odměrky nebo dokonce sklenice.Kolik vody tedy potřebujeme na 1 šálek rýže? Na toto množství obilovin potřebujeme 2,5 šálku vody.Přesně tolik rýže nasaje a dosáhne dokonalé konzistence.

    Jak vařit rýži – do vroucí vody, nebo ne?

    Rýže se po propláchnutí zalije studenou vodou a vaří se na minimálním ohni 20 minut.Během této doby nesmíte zvedat pokličku ani ji míchat.Finální pokrmy je vždy lepší dochutit ve stavu připravenosti.Pokud je vše jasné se solí, měl by se použít bílý pepř – dodá požadovanou pikantnost, chuť a zároveň neovlivní vzhled.

    Již dříve jsme se podělili o tipy, jak vybrat ideální rýži na plněné zelí.

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments