Home Tipy Jak správně péct jídlo v alobalu: 5 tajemství chutné večeře

Jak správně péct jídlo v alobalu: 5 tajemství chutné večeře

0

Pečení jídla v alobalu je jedním z nejoblíbenějších způsobů přípravy pokrmů.Příznivci zdravého stravování ho volí proto, že fólie zachovává užitné vlastnosti potravin a umožňuje jejich rychlou přípravu.UNIAN vám poradí, jak správně péct brambory, maso a zeleninu ve fólii.

Dříve jsme hovořili o tom, čím lze nahradit pečicí papír.

Jakou stranou alobalu péct maso nebo jiné potraviny – tipy

Abyste fólii používali správně a vždy získali chutnou večeři, je důležité si uvědomit, že fólie by se neměla používat pro vaření v mikrovlnné troubě.Lesklý materiál bude mikrovlny jednoduše odrážet a jídlo uvnitř zůstane syrové.Kromě toho může fólie vyvolat jiskření.

Užitečný Lifehack: Možná jste to nevěděli, ale existují různé tloušťky fólií – podle toho jsou určeny pro různé účely:

  • Fólie o tloušťce 9 mikronů – pouze pro skladování potravin.
  • Fólie o tloušťce 11 µm – pro pečení v troubě.
  • Fólie o tloušťce 14 µm – pro pečení na grilu nebo na rožni.
  • Lesklý materiál mimochodem při styku s kyselinami ztrácí své užitné vlastnosti.Přestává být schopen chránit před pronikáním vody, tuků, plynů, mikroorganismů a ultrafialového záření.Z tohoto důvodu se nedoporučuje uchovávat potraviny nebo pokrmy s kyselou příchutí ve fólii po delší dobu.

    Jak zajistit, aby se maso nelepilo na fólii – lifehacks

    Pokud nechcete fólii po vaření z jídla strhávat, pamatujte, že jídlo byste měli zabalit lesklou stranou dovnitř a matnou stranou ven.Také potraviny, jako je maso, je třeba správně zabalit:

  • Přeložte list alobalu na polovinu.
  • Na jednu polovinu listu položte maso.
  • Přikryjte druhou polovinou, vyhněte se jakémukoli pnutí.
  • Okraje zabalte podél delší strany.
  • Vytvořte dva podobně pevné švy po stranách.
  • Abyste rychle pochopili, jak péct v alobalu brambory s masem dohromady, vězte – na alobal musíte nejprve rozložit zeleninu a pak vepřové, kuřecí nebo hovězí maso.Důležité je také dodržovat správnou teplotu při pečení pokrmů – pak se nebudou lepit a nebudou suché.

    Optimální teplota trouby pro maso je 170 °C, pro drůbež 160 °C a pro ryby 145 °C.Pokud chcete mít kůrčičku červenou, rozbalte fólii 5-7 minut před dokončením pokrmu a pokračujte v pečení odkryté.

    NO COMMENTS

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Exit mobile version