HomeTipyJak správně nabrousit nůž na mletí masa: nejjednodušší způsoby

Jak správně nabrousit nůž na mletí masa: nejjednodušší způsoby

Pokud vás zajímá, proč elektrický mlýnek na maso netočí maso, nebo se stejný problém vyskytl u sovětského mechanického zařízení, s největší pravděpodobností došlo k problému s téměř nejdůležitějším detailem – nožem.

V tomto případě byste neměli okamžitě přemýšlet o tom, kam odnést mlýnek na maso na opravu, protože problém lze vyřešit sami.

Ostří mlýnku na maso můžete doma nabrousit několika poměrně jednoduchými způsoby – pomocí smirkového plátna, kamene nebo bolgaru.

Důležité je dodržet jedno pravidlo – je nutné brousit nejen nůž, ale také stranu mřížky mlýnku na maso, se kterou je v kontaktu.

Nůž a síťku mlýnku na maso lze nabrousit pomocí smirkového plátna / síta.

Jak nabrousit ostří mlýnku na maso pomocí smirkového papíru – snadný způsob

Vezměte jemný smirkový papír è nalepte jej na rovný povrch.Krouživými pohyby naostřete nůž a síťku mlýnku na maso.

Hlavně nebruste části mlýnku na maso do té míry, aby se již nedotýkaly.

Jak nabrousit nůž mlýnku na maso pomocí kamene – snadný způsob

Vezměte nůž a síťku, položte je na brusný kámen a proveďte několik krouživých pohybů.

Nůž a síťku mlýnku na maso lze brousit pomocí smirkového kamene / snímku obrazovky.

Výsledek pak zafixujte na jemném smirkovém papíru.Hlavní je to nepřehánět.

Ostří mlýnku na maso lze brousit pomocí bolgaru / snímku obrazovky.

Jak naostřit nůž mlýnku na maso pomocí bolgaru – snadný způsob

Vezměte nejtenčí řezný kotouč pro bolgár a nastavte jej.Položte sekáček kotoučem nahoru tak, abyste mohli položit ostří nože na jeho otevřenou stranu.Na zapnutý kotouč šroubového štípače položte nože jeden po druhém – na kotouč není třeba vyvíjet tlak.

Martin Černohorský
Martin Černohorský
Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments