HomeTipyJak skladovat vejce, která nejsou v lednici: 5 spolehlivých možností

Jak skladovat vejce, která nejsou v lednici: 5 spolehlivých možností

V době míru nebo války se dovednost skladovat potraviny bez lednice bude určitě hodit – nikdo není pojištěn proti výpadkům proudu nebo poruchám zařízení.UNIAN zjistil, jak se za starých časů skladovala vejce bez ledničky, a je připraven se s vámi podělit o tipy na uchování potravin.

Jak uchovat čerstvá vejce déle – 5 metod

Aby se zakoupená vejce nezkazila, použijte k jejich skladování některý z následujících způsobů.Ty používaly naše babičky v dobách, kdy lednička nebyla v každé domácnosti.

Důležité: bez ohledu na to, kterou metodu zvolíte, nemusíte vejce předem umývat.

Fyziologický roztok.

Vezměte hrnec, přidejte kuchyňskou sůl v poměru 1 polévková lžíce na 500 ml vody.Vyklopte vejce, nádobu postavte na vařič.Přiveďte k varu a stáhněte z ohně.Pánev s vejci je nejlepší skladovat na chladném místě a na víko nasadit závaží, aby se dovnitř nedostal vzduch.

Piliny.

Pro tuto možnost budete potřebovat krabici nebo koš s pilinami, popelem, suchým čistým pískem nebo hoblinami na dně.Vejce položte ostrými konci dolů tak, aby se vzájemně nedotýkala.Můžete vytvořit několik řad a vrchní část pokrýt dřevěnými hoblinami.Bednu na vejce umístěte do dobře větrané místnosti.

Kyselina salicylová.

Vejce ošetřená tímto roztokem vydrží dlouho, i když jim nemáte jak zajistit chladnou teplotu.Roztok připravte následujícím způsobem:

  • Na každých 500 ml roztoku použijte 2 lžičky kyseliny salicylové.
  • Promíchejte, ponořte vejce do roztoku.
  • počkejte půl hodiny.
  • osušte na ručníku.
  • Vejce není nutné utírat, je lepší počkat, až sama uschnou.Poté je umístěte v řadách do krabice nebo bedny.

    Papír.

    Musíte najít sádlo, rostlinný olej, parafín nebo vazelínu a namazat slepičí vejce některým z nich.Každé vejce zabalte do papíru a vložte do košíku nebo krabičky.Takto připravená vejce je třeba uchovávat na chladném místě.

    Cukrový sirup.

    Vezměte cukr v poměru 1:2 s horkou vodou, vzniklou směs svařte.Každé vejce ponořte na 5 minut do roztoku a poté je potřete papírovou utěrkou.Jakmile jsou vejce suchá a vytvoří se na nich cukrový film, můžete je vložit do košíku s pilinami, otrubami, obilím nebo pískem.

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments