HomeTipyJak rychle změkčit máslo na pokojovou teplotu: 5 nejlepších tipů

Jak rychle změkčit máslo na pokojovou teplotu: 5 nejlepších tipů

Když budete vědět, jak rychle rozpustit máslo, může vám to značně usnadnit život.Budete to potřebovat jak k rychlému namazání sendvičů, tak k přípravě jemného máslového krému.

Dříve jsme hovořili o tom, jak otestovat máslo na přirozenost.

Jak rychle změkčit zmrazené máslo

Pokud potřebujete malý kousek měkkého másla na namazání chleba pro domácnost, jednoduše naplňte sklenici vařící vodou (určitě vám zbyla od vaření ranního čaje) a až bude neuvěřitelně horká, vodu vylijte.Sklenici přikryjte studenou kostkou – máslo brzy změkne natolik, že si ho budete moci namazat na toast.

Nejjednodušší způsob, jak změkčit velký kus másla, je nechat ho hodinu ležet na kuchyňském stole nebo v blízkosti radiátoru.Ne vždy se však věci vyvíjejí podle plánu a někdy rozhodnutí vyrobit dort vznikne spontánně.

V takovém případě můžete máslo rozpustit ve vodní lázni.Za tímto účelem naplníme hrnec vodou a vložíme do něj menší nádobu, ve které bude naše máslo.Rozpustí se od teploty vody, ve které je nádoba umístěna.Stejný trik lze zopakovat i s čokoládou.

Pokud však potřebujete máslo pouze změkčit, nikoli zcela rozpustit, můžete použít mikrovlnnou troubu.Výrobek pošleme na 30 sekund do trouby a počkáme na výsledek.Během dalšího cyklu pravidelně kontrolujte, abyste proces včas zastavili.

Jak rychle změkčit máslo na krém

Pokud vám vypnuli světlo a plyn a vy přesto potřebujete vyrobit máslový krém, nemusíte zoufat.Vezměte si několik listů pergamenu, váleček a máslo.Položte naši tyčinku mezi listy a začněte válet.Čím tenčí vrstva, tím rychleji změkne.Poté ji můžeme přenést do hrnce a smíchat s ostatními přísadami.

Martin Černohorský
Martin Černohorský
Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments