HomeTipyJak rychle uvařit perlu do polévky nebo na přílohu: hlavní tajemství

Jak rychle uvařit perlu do polévky nebo na přílohu: hlavní tajemství

Perlové kroupy zaujímají přední místa v hodnocení nejužitečnějších kaší, protože obsahují velké množství užitečných látek potřebných pro člověka.Obsahuje zinek, selen, měď, mangan, železo, jód, chrom, nikl, draslík, vápník, vitaminy B, A, D, E, H a PP a také vlákninu.UNIAN vám poradí, jak perlovku správně uvařit, aby byla křehká a chutná.

  • Jak rychleji namočit perlovku – lifehack.
  • Jak rychleji uvařit perlové kroupy bez namáčení – tip.
  • Jak rychle uvařit perlovku v multicookeru – recept.
  • Jak rychle uvařit perlovku v mikrovlnné troubě, aby byla chutná.
  • Dříve jsme hovořili o tom, jaké kaše jsou užitečné a doporučené ke konzumaci.

    Jak rychleji namočit perlovou krupici – lifehack

    Než začnete perlové knedlíky vařit, musíte je namočit do vody.Není to rychlé – kroupy je třeba nechat přes noc, ale pokud nemáte čas, můžete je namočit na 2-3 hodiny.Čím méně se ve vodě namočí – tím déle je budete muset vařit.

    Způsob namáčení je jednoduchý – vezměte potřebné množství krup a několikrát je propláchněte pod tekoucí vodou.Poté je nasypte do hluboké nádoby, zalijte studenou vodou a nechte po stanovenou dobu odležet.Na konci je třeba vodu vypustit a zrna důkladně propláchnout.

    Jak rychle uvařit perlovku bez namáčení – rada

    Některé hospodyňky perlovku nenamáčejí, ale pak ji budou muset vařit dlouho.Pokud vám tato možnost vyhovuje, pak kroupy přeberte, odstraňte nečistoty, několikrát propláchněte pod teplou vodou.Poté je vložte do vroucí vody (1 šálek krup – 3 šálky vody) a vařte dvě minuty.Vroucí vodu slijte, zalijte studenou vodou a nádobu postavte zpět na oheň.Vařte až do varu za stálého snižování teploty.Po 10 minutách můžete přidat sůl, koření a máslo.Perlovka by se měla vařit, dokud se všechna voda zcela neodpaří – zpravidla se perlovka bez namáčení vaří 40-60 minut.

    Jak rychle uvařit perlovku v multicookeru – recept

    Uvařit oblíbenou kaši lze nejen v hrnci, ale i v multicookeru.K tomu je třeba vložit kroupy do mísy multivarku a zalít je studenou vodou.Zvolte režim ‚Kaše‘, ‚Pohanka‘ nebo ‚Rýže‘.Pokud kroupy nebyly namočené, doba vaření bude 1,5 hodiny, a pokud kroupy ‚odpočívaly‘ ve vodě, budou plně hotové za 60 minut.

    Jak rychle uvařit perlovku v mikrovlnné troubě, aby byla chutná

    Mikrovlnná trouba je dalším domácím spotřebičem, ve kterém hospodyňky vaří perlovku.Kroupy vložte do hluboké misky vhodné do mikrovlnné trouby a zalijte je studenou vodou.Poté dejte mikrovlnnou troubu na plný výkon a čas – 20 minut, pokud jste perlinku předtím namočili.Obiloviny, které nebyly namočené, se uvaří za 30-40 minut.

    V průběhu budete muset kaši několikrát zamíchat a přidat vroucí vodu.Na závěr je lepší přidat sůl, pepř a máslo.Hotovou perlovku bude třeba přikrýt pokličkou a nechat ve vypnuté mikrovlnné troubě 10 minut.

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments