HomeTipyJak rozmíchat mouku bez hrudek: trik hostesek

Jak rozmíchat mouku bez hrudek: trik hostesek

Aby byla omáčka hustá, přidává se do ní mouka.Stává se však, že mouka hrudkuje, a tím omáčku kazí.Jak rozmíchat mouku s vodou bez hrudek a jak ji přidat do omáčky, aby se nesrazila – přečtěte si v materiálu UNIAN.

Dříve jsme vám řekli, jakou rajčatovou omáčku k masu nebo špagetám lze připravit – nejlepší recepty na různé pokrmy.

Jak rozmíchat mouku bez hrudek – 3 tajemství dokonalé omáčky

Co vám radí zkušené hostitelky:

  • Nejprve na suché pánvi osmahněte mouku – mouka by měla mít světle zlatavou barvu.
  • Mouku nejprve zředíme v malém množství horké vody – poté ji po částech přidáváme a mícháme.
  • Rozpuštěnou mouku přilévejte tenkým proudem a míchejte, aby se rovnoměrně rozprostřela po celé omáčce.
  • Tip: Omáčku podávejte horkou nebo ji před podáváním ohřejte.

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments