HomeTipyJak připravit nejchutnější studený koláč: z čeho uvařit to nejlepší

Jak připravit nejchutnější studený koláč: z čeho uvařit to nejlepší

Předpokládá se, že cholodě se poprvé objevily v Rusku už v 16. století, kdy lidé dlouho vařili vývar a pak si všimli, že v chladu tuhne.Nyní je tento pokrm téměř tradičním zimním jídlem, ale ne všechny hospodyňky vědí, zda je možné koloděje vařit ze zmraženého masa a jaké části jatečně upravených těl je nejlepší koupit.

Jaké maso je lepší vzít na koloděje – seznam

Hlavním tajemstvím tohoto pokrmu je přítomnost velkého množství kolagenu.Právě on napomáhá tomu, aby vývar od první chvíle dobře ztuhl.Nejvíce je taková složka v chrupavkách, šlachách a kostech, takže je nutné a možné ji užívat:

  • Vepřové kýty.
  • kuřecí nožičky.
  • Mozkové kosti.
  • ocasy.
  • prasečí uši.
  • žíly.
  • chrupavky.
  • kůže.
  • mechy.
  • krky.
  • hlava.
  • Ideální variantou je kombinovat některé z výše uvedených částí jatečně upravených těl a přidat také maso, protože pokud je tuku příliš mnoho, za studena neztuhne.Zkušení kuchaři navíc tvrdí, že je nutné používat maso dospělých zvířat – mají více kolagenu.To znamená, že pro dokonalou studenou bábovku byste měli vzít ne kuřecí, ale kuřecí, ne telecí, ale hovězí.

    Na coldcock je také zcela přijatelné použít mražené maso, ale před vložením do hrnce je vhodné ho na několik hodin namočit do studené vody.

    Jakou část kuřete je nejlepší použít na coldcock

    Je důležité pochopit, z čeho se připravují uzeniny, pokud je chcete připravit na bázi kuřete.Vývar uvařený na základě kuřecích stehen, nožiček, krků nebo křídel bude nejbohatší.Mimochodem, kuřecí variantě dávají přednost ty hospodyňky, které vědí, jaký druh cholodets je nejzdravější – kuřecí želé bude pro žaludek jednodušší, protože kuřecí maso je dietnější než vepřové nebo hovězí.

    Vzhledově tento druh cholodets vypadá spíše jako nálev než klasická ‚hustá‘ verze pokrmu.U moderních hospodyněk je oblíbený díky rychlosti přípravy – kuřecí (nebo krůtí) maso se připravuje třikrát kratší dobu než jakékoli jiné maso.

    Dříve jsme hovořili o tom, jak připravit studené koláče z různých druhů masa.

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments