HomeTipyJak odstranit zápach ryb: z nádobí, rukou, prkénka a lednice

Jak odstranit zápach ryb: z nádobí, rukou, prkénka a lednice

Pokrmy z ryb jsou velmi výživné a zdravé, ale mají značnou nevýhodu.Zápach syrových ryb se trvale usazuje ve všech materiálech a površích.Žádné čisticí prostředky toto aroma nedokážou smýt a ani větrání to nezachrání.Rybí ‚jantar‘ na krájecím prkénku nebo v lednici se může přenést na jiné výrobky a zkazit jídlo.

  • Jak odstranit rybí zápach z nádobí.
  • Jak odstranit zápach rybiny z prkénka na krájení.
  • Jak odstranit zápach ryb z lednice.
  • Jak se zbavit zápachu ryb z kůže a oblečení.
  • Jak odstranit rybí zápach z nádobí

    Roztok octa pomůže odstranit zápach rybiny z pánví, kuchyňského náčiní, hrnců a dalšího nádobí.Rozpusťte 100 ml obyčejného stolního octa v 1 litru horké vody.Do tohoto roztoku vložte nádobí páchnoucí rybinou a nechte jej 15 minut působit.Poté nádobí opláchněte mycím prostředkem.

    Jak odstranit rybí zápach z prkénka na krájení

    Citronová šťáva může pomoci odstranit zápach rybiny z prkénka na krájení.Prkénko dobře potřete polovinou citronu a poté opláchněte horkou vodou.Prkénko můžete také potřít citronem před krájením ryby – dřevo pak zápach neabsorbuje.

    Starý rybí zápach můžete z prkénka odstranit použitým čajovým výluhem nebo hořčičným práškem.Posypte prkénko těmito látkami, nechte 10 minut působit a prkénko opláchněte.

    Jak se zbavit zápachu ryb z lednice

    Chcete-li z chladničky odstranit zápach ryb, odpojte ji od sítě a vytáhněte všechny potraviny.Poté otřete stěny, police a dveře chladničky roztokem jedlé sody: 4 polévkové lžíce na 1 litr teplé vody.Nechte působit 30 minut a poté lednici umyjte čistou teplou vodou.

    Jak se zbavit zápachu ryb z kůže a oblečení

  • Rybí zápach usazený v kůži lze odstranit pomocí citronové šťávy.Potřete si ruce a prsty dužinou z čerstvého citronu.
  • Pokud vám v ústech zůstává rybí pach, rozžvýkejte několik petrželových listů.
  • Také chuť ryby v ústech můžete přerušit čerstvými jablky, citrusy nebo jahodami.
  • Oblečení s rybím zápachem se doporučuje prát v pracím mýdle nebo namočit do octového roztoku.
  • Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments