Home Tipy Jak odstranit antibiotika z kuřete: namočte ho do této marinády

Jak odstranit antibiotika z kuřete: namočte ho do této marinády

0

Kuřecí maso je v současné době jedním z nejoblíbenějších druhů masa.Je nenáročné na žaludek, rychle se připravuje a je poměrně levné.Mnoho lidí se však kuřecího masa kupovaného v obchodě obává, protože předpokládá, že může být ‚napěchované‘ antibiotiky a dalšími nebezpečnými látkami.Existuje několik jednoduchých a účinných způsobů, jak hormony a antibiotika z masa odstranit doma.

Jak se zbavit antibiotik v kuřecím mase

Nemůžete zjistit, zda jsou v kuřeti, které jste si přinesli z obchodu, antibiotika.Můžete se spolehnout pouze na poctivost výrobce – že maso z pultu neobsahuje škodlivé látky.

Kuřecí maso prodávané v obchodě je považováno za bezpečné – podle hygienických požadavků je množství hormonů a antibiotik v mase normalizováno.Pokud si však výrobek zakoupíte v neautorizovaných prodejnách, můžete teoreticky koupit nekvalitní výrobek.V každém případě, pokud máte pochybnosti o kvalitě masa – bez ohledu na to, kde bylo zakoupeno – existuje několik jednoduchých způsobů, jak se nebezpečných látek zbavit:

  • Před vařením maso namočte.
  • Drůbeží (nebo jiné maso) namočte do vody, obyčejné nebo minerální, alespoň na 1 hodinu.

    Můžete si připravit marinádu: do vody přidejte trochu soli (3-4 polévkové lžíce.litrů) nebo citronovou šťávu (2-3 polévkové lžíce.litrů), nebo 0,5 lžičky citronové šťávy.Kyseliny citronové – voda ‚vytáhne‘ škodlivé látky.

  • Vařte maso v sekundárním vývaru.
  • Vaření v sekundárním vývaru také pomáhá zbavit se ‚příměsí‘ – po uvaření vařte maso 10 minut, pak vývar slijte, přidejte čistou vodu a vařte jako obvykle.Některé hostitelky dokonce místo druhého vývaru vaří vývar třetí.

    Před vařením odstraňte z jatečně upraveného těla nebo masa kůži a tuk, protože obsahují nejvíce škodlivých látek.

  • Maso nepečte, ale upečte.
  • Tepelná úprava při vysokých teplotách také pomáhá zbavit se škodlivých látek.Před pečením, jak již bylo řečeno, odstraňte kůži a tuk a všechny vnitřnosti.Ptáka nebo maso položte tak, aby tuk odtékal do tácu a nevsákl se zpět do masa.

    Již dříve jsme si řekli, jaká jsou nejzdravější masa – na výběr jsou tři druhy.

    NO COMMENTS

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Exit mobile version