HomeTipyJak na rybíz s cukrem na zimu: 3 osvědčené způsoby

Jak na rybíz s cukrem na zimu: 3 osvědčené způsoby

Přípravy na zimu z lesních plodů – to je stěžejní úkol každé hospodyně, která chce v chladném období potěšit sebe i svou rodinu lahodným džemem.Nejčastěji v mrazáku najdete letní sezónní bobule, ze kterých se připravují velmi chutné a snadné přípravky.

Jaký je užitek černého rybízu utřeného s cukrem?

Černý rybíz má jedinečné vlastnosti, které posilují organismus ve všech možných směrech.Lze ho konzumovat ve formě džemu nebo marmelády, přelévat jím palačinky a tvarohové koláče a lze ho přidávat do čaje, abyste se rychleji zbavili nachlazení.

Například černý rybíz s cukrem přes mlýnek na maso výborně bojuje proti onemocněním dýchacích cest a působí protizánětlivě na sliznici krku.

Kromě toho černý rybíz nastrouhaný s cukrem umožňuje snížit tělesnou teplotu při onemocněních.Funguje stejně dobře jako jakékoli farmaceutické antipyretikum.Odstraňuje také toxiny z těla.

Jak si na zimu připravit rybíz s cukrem?

Obvykle se přípravky s rybízem připravují uprostřed léta, v sezóně.Tehdy je černý rybíz levnější i kvalitnější.Nejlepší a nejrychlejší variantou přípravy bez vaření je rybíz přes mlýnek na maso s cukrem.

Jak připravit rybíz s cukrem / ru.depositphotos.com.

Recept na rybíz s cukrem bez vaření:

  • Rybíz projděte mlýnkem na maso nebo mixérem na nízké otáčky.
  • Na litr rybízu přidejte 2 kg cukru.
  • Rybíz rozmixujeme na pyré a necháme ho 2-3 hodiny odstát.
  • Rybíz a cukr nasypte do sklenice a dejte do lednice alespoň na 20 hodin.

Recept na rybíz s cukrem s vařením

Z rybízu lze také připravit džem, který se bude skvěle hodit k palačinkám nebo tvarohovým koláčům.

  • Bobule opláchněte a nechte okapat.
  • Rybíz protáhněte mlýnkem na maso.
  • Vmíchejte cukr.
  • Směs bobulí vložte do hrnce na vaření.
  • Přidejte trochu čisté vody a přiveďte k varu.
  • Počkejte dalších 3 až 5 minut a vypněte.
  • Směs ihned nalijte do sklenic a vložte do chladničky.

Je možné zmrazit černý rybíz s cukrem?

Ano, mnoho hospodyněk zmrazuje rybíz utřený s cukrem.Obvykle se při tomto způsobu přípravy rybízu na 1 kg bobulí přidává 500-600 g cukru.Na začátku je třeba rybíz rozemlít a poté jej zalít cukrem, který je již ve sklenici.Počkejte, až se krystalky rozpustí, a teprve poté je vložte do mrazničky.

Připomeňme si, že dříve doktor Komarovskij nazval výhody a škody ‚tekutiny‘.

Martin Černohorský
Martin Černohorský
Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments