HomeTipyJak královsky připravit míchaná vajíčka: 4 tajemství, o kterých jste nevěděli

Jak královsky připravit míchaná vajíčka: 4 tajemství, o kterých jste nevěděli

Mnoho lidí si ráno připravuje míchaná vajíčka v různých podobách – glazunya, žvatlání, se slaninou, sýrem nebo klobásou – existuje mnoho variant takové snadné snídaně.Někdy se však smažená vejce přilepí na pánev, mají odpornou chuť nebo zůstanou syrová.UNIAN vám poradí, jak vejce nepřipálit a jaké je tajemství jednoduchého a chutného pokrmu.

  • Jak správně uvařit míchaná vajíčka – muchomůrky.
  • Jak správně připravit míchaná vajíčka.
  • Jak připravit vejce s glazurou.
  • Jak připravit míchaná vejce s rajčaty a klobásou.
  • Dříve jsme hovořili o tom, jak vařit vejce na měkko, na tvrdo nebo na kaši.

    Jak správně uvařit míchaná vejce – lifehacks

    Ve skutečnosti není na smažení vajec nic složitého, hlavní je znát čtyři kulinářská tajemství:

  • Vejce omyjte a nechte je stát na kuchyňské lince, aby získala pokojovou teplotu.
  • Vyberte olivový olej nebo máslo.
  • Syrová vejce vložte na rozehřátou pánev a poté snižte teplotu – pak se nepřipálí.
  • Smažte pouze na nepřilnavé nebo litinové pánvi.
  • Mimochodem, existuje jeden užitečný lifehack, který schvaluje mnoho slavných kuchařů – syrová vejce by se neměla ihned šlehat na pánev.Pokud chcete mít pokrm s chutnou kůrkou, hustým bílkem a mírně tekutým žloutkem, rozšlehejte vejce nejprve na plochém talíři a teprve potom je nalijte na pánev.

    Jakmile si zapamatujete základní nuance vaření míchaných vajec, můžete si sami vybrat nejúspěšnější recept na vaši oblíbenou snídani.

    Jak připravit míchaná vajíčka

  • vejce – 4 ks.
  • sůl – podle chuti.
  • olivový olej – 1-2 lžíce nebo 30 g másla.
  • V míse rozšleháme vejce vidličkou nebo metličkou, osolíme.Na pánvi rozehřej olej a vlij do něj vaječnou směs.Jakmile uvidíte, že směs začíná na okrajích tuhnout, přejeďte stěrkou od okraje ke středu vaječné směsi.Pokračujte v tomto postupu a osmažte boltunya ze všech stran.Konzistence záleží na vás – míchaná vajíčka by měla být mírně řídká, ale pokud vám to tak nevyhovuje, můžete je smažit déle.

    Jak připravit míchaná vejce s glazurou

  • vejce – 2 ks
  • sůl – podle chuti.
  • olivový olej – 1-2 lžíce nebo 30 g másla.
  • Rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem a nalijte do ní olej.Poté na 30-40 vteřin vypněte plyn nebo pánev položte na vypnutou plotýnku – to je skvělý trik pro rovnoměrné usmažení vajec.

    Rozklepněte vejce na plochý talíř a poté je přeneste na pánev.Dejte na minimální teplotu a smažte vejce 4-5 minut.Vejce je lepší osolit až na konci nebo již při podávání.

    DŮLEŽITÉ: pokud chcete, aby vejce měla kůrčičku, měli byste dát oheň na střední, nikoliv na nízký.

    Jak připravit míchaná vajíčka s rajčaty a klobásou

  • klobása – 100-150 gr.
  • rajčata – 1 ks
  • olivový olej – 1-2 polévkové lžíce
  • vejce – 2 ks
  • sůl – podle chuti.
  • bylinky – podle potřeby.
  • Klobásu nakrájíme na kolečka, vložíme na pánev s rozehřátým olejem, smažíme na středním ohni asi 5 minut.Poté přidejte nakrájená rajčata a znovu vařte 4-5 minut.Udělejte místo pro vejce, rozklepněte je do důlků a smažte 4-5 minut.Nakonec osolte a přidejte bylinky.

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments