Vavřínový list je koření, které je vždy po ruce u každé hospodyňky.UNIAN shromáždil rady a mouchy, jak používat bobkový list v jídle, aby neuškodil.
K čemu potřebujete bobkový list v polévce – použití podle varovných mušek
Zdálo by se – každý ví, proč je bobkový list potřebný v prvních pokrmech.Vždy ho přidávaly naše babičky a maminky.Ale ne každý ví, kdy ho do hrnce vhodit.
Zkušení kuchaři radí bobkový list před posláním do polévky mírně rozdrtit.Tímto způsobem ‚ožijí‘ a lépe uvolňují oleje, které pak obohatí chuť pokrmu.
Kdy dát bobkový list do polévky nebo boršče – rada
Koření je lepší přidat 5 minut před dokončením pokrmu.Při vaření druhých pokrmů by se měl bobkový list přidat 10 minut před tím, než je pokrm hotový.Pokud přidáte bobkový list pár minut před dokončením, nestihne pokrmu ‚dodat‘ chuť.
Důležitou poznámkou je, jak dlouho ponechat bobkový list v polévce
Mnoho hostitelek se velmi mýlí, pokud jde o ponechání bobkového listu v pokrmu.Ve skutečnosti by se měl bobkový list ‚stáhnout‘ ihned po uvaření polévky nebo boršče, jinak příliš zhořkne.Skutečnost je taková, že éterické oleje v listu mají nepříjemnou chuť.
Když je bobkový list jedovatý – varování
Užitečné vlastnosti tohoto koření zná každý, ale ne každý zná nebezpečí bobkového listu.Ve skutečnosti je bobkový list pro těhotné ženy jedovatý – v některých případech může způsobit potrat.Pokud máte doma kočku nebo psa, nezapomeňte, že bobkový list je jedovatý i pro ně.Bobkový list je také nebezpečný, pokud je konzumován ve velkých dávkách.