HomeTipyDokonalost sama: jak uvařit správný kuřecí vývar

Dokonalost sama: jak uvařit správný kuřecí vývar

Talíř aromatického a bohatého vývaru s krutony vám okamžitě zvedne náladu.Není to vědecky dokázáno, ale je to časem ověřený fakt.Kromě toho je kuřecí vývar – užitečná věc.Není těžké ho připravit: nejprve je třeba vzít správné kuře.Co s ním dělat – se dočtete v materiálu UNIAN.

Dříve jsme vám řekli, jak uvařit čirý vývar z kuřete: tipy a tajemství.

  • Kuřecí vývar – z čeho vařit.
  • Jak uvařit kuřecí vývar – klasický recept.
  • Kuřecí vývar – z čeho vařit

    Na kuřecí vývar budete potřebovat kuřecí maso, vodu, zeleninu, koření a koření.V případě potřeby můžete do vývaru přidat nudle nebo vermikelly.

  • Kuřecí maso.
  • Nejchutnější vývar samozřejmě pochází z doma uvařeného kuřete.Pokud nemáte domácí kuře, pořiďte si kuře na polévku koupené v obchodě.Polévkové kuře je nosnice, která není stará a vypadá štíhleji než brojleři.Polévkové kuře se vaří déle, ale připravuje se z něj nejchutnější vývar a maso se nerozvaří a nerozpadne jako u brojlerů.

    Tip: Pokud připravujete vývar z brojleru, vařte ho maximálně hodinu.

    Pro klasický vývar vezměte celé kuře, ale můžete vzít i části, polévkový komplet nebo dokonce kuřecí nožičky.Samotná prsa raději neberte – maso by mohlo být tvrdé a vývar by byl nevařený.

  • Vodu: Vodu z kuřete, které se má vařit v lednici, a vodu z kuřete, které se má vařit v lednici, a vodu z kuřete, které se má vařit v lednici.
  • Vývar se připravuje v poměru 1 kuře – 3 litry polévky.Vezmeme-li v úvahu, že vývar se vaří dlouho a voda se může vyvařit, je třeba vzít zpočátku asi 5 litrů vody.

    Tip: Během vaření se snažte nepřidávat vodu, protože vývar nebude tak bohatý.Pokud potřebujete vodu doplnit, přidejte vařící vodu.

  • Zelenina: Zelenina se vaří v hrnci, který je určen k přípravě zeleniny.
  • Klasicky se do vývaru vkládá mrkev a cibule, které se mohou osmažit na malém množství oleje.Pro ochucení lze do vývaru přidat houby nebo bílé sušené houby.

  • Koření a koření.
  • Kromě soli a mletého pepře vložíme do vývaru bobkový list, oregano pepř hrášek.Můžeš také přidat tymián, rozmarýn, stonek celeru, stonek petržele.

    Jak uvařit kuřecí vývar – klasický recept

  • Kuře – 1 kus.
  • Voda – 3 litry.
  • Cibule – 1 ks.
  • Mrkev – 1 ks
  • Sůl – 1 špetka.
  • Mletý černý pepř – 1 špetka.
  • Kuře vložte do hrnce a zalijte vodou – voda by měla kuře zcela pokrýt.Osolte a vařte na mírném ohni 1,5 hodiny.

    Tip: aby vývar zůstal čirý, během vaření odškrabujte pěnu.

    Přidejte mrkev nakrájenou na několik kusů, cibuli – celou nebo nakrájenou na poloviny, a pepř.Vařte další 1,5 hodiny.Všechny ingredience z vývaru vyjměte a vývar přeceďte přes plátno.Kuřecí maso a zeleninu můžete použít do dalších pokrmů.

    Tip: hotový vývar můžete skladovat v lednici po dobu 3-4 dnů nebo ho můžete nalít do sáčků na zip a uložit na čtrnáct dní do mrazáku.

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments