HomeTipyDeruny neztratí barvu, pokud přidáte tyto dvě ingredience: jednoduchý kulinářský trik

Deruny neztratí barvu, pokud přidáte tyto dvě ingredience: jednoduchý kulinářský trik

Bramborové derunes jsou jedním z nejjednodušších a nejchutnějších pokrmů připravených ze surovin, které jsou vždy po ruce.UNIAN radí, jak deruny uvařit, aby byly stejně dobré jako u zkušených kuchařů.

Již dříve jsme hovořili o tom, jak uvařit nadýchané a jemné drauni bez struhadla.Nyní pochopíme, jak uvařit deruny, které neztmavnou.

  • Dokonalé deruny – recept, který je lepší než ten klasický.
  • Derunky s masem – recept krok za krokem.
  • Existuje několik způsobů, jak připravit deruny tak, aby při smažení nezískaly nevábnou tmavou barvu.Některé hostitelky používají k přípravě derun, které neztmavnou, cibulovou šťávu.

    Šťáva z nakrájené cibule skutečně pomáhá zabránit tmavnutí brambor.Až na to, že při smažení derun i s cibulí mohou deruny získat nepěknou barvu.Abyste se tohoto problému určitě zbavili, můžete do těsta přidat zakysané mléčné výrobky a jedlou sodu.

    Dokonalé derunes – recept, který je lepší než ten klasický

    Ingredience: – Složení: 1. Složení: 2. Složení: 1:

  • středně velké brambory – 5 ks
  • cibule – 1 ks.
  • vejce – 1 ks
  • jedlá soda hašená octem – 1 lžička.
  • mouka – od oka.
  • zakysaná smetana – 1 polévková lžíce.
  • Brambory nastrouháme na jemném struhadle.Poté přidáme nakrájenou cibuli.Poté – rozšleháme vejce, přidáme jednu lžíci zakysané smetany a jednu lžičku sody, zředěné octem.Důkladně promícháme a přidáváme mouku – až získáme těsto připomínající konzistencí hustou zakysanou smetanu.Nezapomeňte těsto osolit a opepřit.

    Na rozehřátou pánev dejte lžíci bramborového těsta a smažte bramborové lívance na středním plameni asi 7 minut z každé strany.

    Do draček můžete také přidat náplň, například maso, a připravit tak vydatnější pokrm k obědu nebo večeři.

    Deruny s masem – recept krok za krokem

    Deruny s masovou nádivkou – návod k přípravě / foto: ua.depositphotos.com.

    Složení: 1. Sušené maso, 2. Sušené maso, 3. Sušené maso, 4:

  • středně velké brambory – 5 ks
  • mleté vepřové maso – poloviční množství než brambor.
  • cibule – 1 ks.
  • vejce – 1 ks
  • jedlá soda, hašená octem – 1 lžička.
  • mouka – od oka.
  • zakysaná smetana – 1 polévková lžíce.
  • Nejprve si připravte maso.Vezmi mleté maso, smíchej ho s nakrájenou cibulí, osol a opepři.Vytvarujte z něj malé tenké placičky a přikryté potravinovou fólií je dejte do lednice.

    Mezitím vypracujeme husté a lepivé bramborové těsto – jako v receptu výše, ale s větším množstvím mouky.

    Těsto vložíme na rozehřátou pánev a poklademe masovými placičkami.Maso pokryjte bramborovou hmotou tak, aby bylo zcela uvnitř placiček.Aniž byste spěchali, smažte z obou stran na mírném ohni, abyste si byli jisti, že se maso určitě stihne celé opéct.Během smažení draini obracejte, aby mělo dokonalou barvu.

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments