Home Tipy Co zavřít na zimu v říjnu a listopadu: kalendář ochrany přírody

Co zavřít na zimu v říjnu a listopadu: kalendář ochrany přírody

0

Sezóna konzervování končí zpravidla na přelomu října a listopadu.Touto dobou už jsou police spíže nebo sklepa plné chutných polotovarů a hospodyňkám zbývá jen dodělat poslední úpravy.UNIAN vám poradí, co je třeba uchovat na zimu v pozdním podzimu.

Zavařování na zimu v říjnu a listopadu – možnosti

I nyní, na konci měsíce, a pak v posledním podzimním měsíci, můžete ještě stihnout zavařit některé lahůdky, například ovoce a bobuloviny, ale i některé druhy zeleniny a zeleninové saláty.

Houby a cibule.

Marinované opiáty na rychlé vaření – jedna z možností úspěšné zimní přípravy.Může si je připravit každá hospodyňka, protože houby lze i nyní koupit v obchodě nebo na trhu za víceméně demokratickou cenu.Na tomto seznamu jsou také nakládané houby – záleží na tom, kterým houbám dáváte přednost.Dříve jsme také hovořili o tom, jak připravit hlívu ústřičnou, pro ty, kteří si ji chtějí chutně usmažit nebo naložit na zimu.

Na zimu si můžete připravit i nakládanou cibuli, takže budete mít vždy k dispozici pikantní zeleninu, kterou můžete doplnit jakýkoli pokrm.

Zelí.

Kysané zelí je pro Ukrajince považováno za jednu z nejchutnějších pochutin.UNIAN nabízí recept na kysané zelí na zimu, který potěší i ty, kteří jsou k takové pochoutce skeptičtí.Korejské zelí je další možností přípravy na zimu, ale pro ty, kteří dávají přednost pikantním pochutinám.No a těm, kteří nechtějí trávit spoustu času zavařováním, se určitě bude líbit křupavé kysané zelí rychlé vaření po dobu 3 hodin – to je výhodné zejména tehdy, pokud si chcete takovou svačinu připravit k večeři.

Papriky a rajčata.

Bulharská paprika je chutná a užitečná zelenina, kterou lze také konzervovat.UNIAN radí, jak si připravit papriky na zimu, abyste si v chladném období zajistili chutné válení.Babiččino lečo na zimu je také dobrou volbou, pokud máte rádi takto konzervované pokrmy.

Co se týče rajčat, nyní stojí poměrně hodně, ale pokud máte takovou zeleninu velmi rádi a chcete zavřít pikantní rajčata na zimu, pak by vás cena neměla zahanbit.Chutnou přípravou budou i nakládaná rajčata – lze je připravit přímo na stůl nebo srolovat do sklenic.Mluvili jsme také o tom, jak chutně uvařit zelená rajčata – rady pro ty, kteří dávají přednost tomuto typu zeleninové kultury.

Zeleninové dresinky, pasty a adžika.

Zeleninový dresink na zimu je univerzální konzervační prostředek, který lze následně použít k přípravě různých pokrmů.Stejně jako borščová zálivka na zimu je záchranou pro každou šetrnou hospodyňku.Gruzínská adžika je jedinečná omáčka, kterou upřednostňují milovníci pikantního, takže její přípravu vřele doporučujeme.Rajčatový protlak na zimu – úspěšná příprava pro ty, kteří přemýšlejí prozíravě – jeho výrobou nebudete muset v budoucnu pokaždé trávit čas pro takový dresink.

Fazole a červená řepa.

Fazole v rajčatech na zimu – úžasná možnost konzervování nejen pro vegetariány, ale i pro ty, kteří luštěniny prostě milují.Kaviár z červené řepy na zimu – chutný a užitečný přípravek, který je nyní dostupný všem, protože zelenina je v obchodech velmi levná.

Jablka a kalina.

Přestože jabloně již neplodí, v obchodech najdete levné odrůdy.Z nich bude možné připravit několik chutných přípravků.Dříve jsme hovořili o tom, co lze z jablek připravit na zimu – seznam zahrnoval džemy, marmelády a různé dobroty.Jablečný džem na zimu – další užitečný přípravek, který milují dospělí i děti.Mnozí z vás mohou využít recept na jablečný kompot na zimu – chutný a užitečný nápoj.

V odpovědi na otázku, co vařit z kaliny, uvádíme příklad několika nejúspěšnějších variant zavařování zimních plodů.

Dýně a rakytník řešetlákový.

Nakládaná dýně na zimu je neobvyklý přípravek, který lze připravit v říjnu a listopadu – na pultech obchodů je velký výběr této kultury.Pro ty, které zajímá, jak rakytník uchovat na zimu, aby měli k užitečným plodům vždy přístup, nabízí UNIAN několik šikovných receptů.

Ořechy: Ořechy, které se dají použít na přípravu ořechů, se dají použít na přípravu ořechů.

Ořechy jsou také dostupným produktem pro konzervování, který je docela dobře použitelný.Například ořechový džem – je nejen chutný a užitečný, ale také velmi jednoduchý i pro ty, kteří nikdy nic nekonzervovali.Pokud vám z nějakého důvodu tato možnost nevyhovuje a otázka, co uvařit z ořechů na zimu, stále zůstává, shromáždili jsme několik receptů na adžiku, kozinaky a další originální pokrmy.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version