Home Tipy Co můžete vyrobit ze starého chleba: 5 způsobů použití

Co můžete vyrobit ze starého chleba: 5 způsobů použití

0

Hlavní pravidlo, na které vás musíme upozornit, je, že dále můžete používat pouze starý chléb, ale ne plesnivý.Pokud uvidíte, že jsou na pečivu spory plísní nebo podivný bílý film, raději se takového výrobku nedotýkejte a klidně ho pošlete do koše.

Poradíme vám, jak obnovit čerstvost chleba nebo co uvařit, pokud je nenávratně vysušený.

Dříve jsme hovořili o tom, jak zachránit potraviny, které se zkazily.

Jak učinit ztvrdlý chléb měkkým – tipy

Pokud se chcete pokusit změkčit chléb, můžete použít několik osvědčených metod.

Jak změkčit zatuchlý chléb v mikrovlnné troubě.

Chcete-li použít mikrovlnnou troubu jako nástroj pro oživení pečení, nakrájejte bochník nebo chléb na 2 cm plátky a lehce je postříkejte vodou.Poté jej vložte na maximálně 1 minutu do mikrovlnné trouby.Druhou možností je nalít vodu do mělké nádoby, vložit do ní chléb a ohřívat v mikrovlnné troubě po dobu 1 minuty.Hlavně to s pečením nepřehánějte, jinak místo měkké housky získáte strouhanku.

Jak udělat zatuchlý chléb měkký v troubě.

Alternativně můžete použít troubu.Původní čerstvost pečiva sice nezískáte zpět, ale chléb bude určitě poživatelný.

Možnost 1.

Předehřejte troubu na 140-150 °C, vyložte plech pergamenem na pečení a položte na něj plátky chleba.Pokapejte je vodou a pečte 5 minut.

Možnost 2.

Předehřejte troubu na 160 °C, nalijte do mísy horkou vodu, vložte do ní plátky chleba a počkejte 1 minutu.Poté je položte na plech a pečte v troubě 10-15 minut.Doporučujeme nezavírat dvířka úplně, aby se přebytečná vlhkost mohla volně odpařovat.

Zaschlý chléb – co vyrobit ze zaschlého bochníku

UNIAN nabízí několik receptů, které si můžete osvojit, pokud je vám líto vyhodit vysušené pečivo:

  • Strouhanka – nakrájejte ji na kousky, posypte solí, potřete česnekem (pokud chcete) a upečte v troubě.
  • Topinky – vlož plátky chleba do toustovače, trochu je opeč.
  • teplé sendviče nebo pizza – osušený chléb namažte svačinou, vložte zbytek jídla podle potřeby a zapečte v mikrovlnné troubě.
  • Obložení – starý chléb lze rozdrobit a dále použít k obalení řízků nebo kotlet.
  • míchaná vajíčka nebo omeleta – sušený chléb nakrájejte na plátky, osmažte na másle a pak zalijte rozšlehanými vejci.
  • Některé hostitelky připravují nákypy a dezerty ze starého chleba, který používají jako jednu z ingrediencí pokrmu.Pro sebe můžete zvolit jednu z výše uvedených možností, aby peníze utracené za chléb nepřišly nazmar.

    NO COMMENTS

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Exit mobile version