HomeTipyCo koupit pro dlouhodobé skladování: 8 druhů konzerv, které byste měli mít...

Co koupit pro dlouhodobé skladování: 8 druhů konzerv, které byste měli mít v zásobě

Podle světových analytiků je vyhlídka na hladomor nevyhnutelná – válka na Ukrajině ovlivnila potravinovou situaci v mnoha zemích.Známý podnikatel Robert Kiyosaki tvrdí, že investice do tuňákových konzerv je rozumnější rozhodnutí než například investice do dolarů, protože bankovky nebudete moci sníst.

UNIAN vám řekne, jakou nedotknutelnou zásobu potravin v podobě konzerv by měla mít každá ukrajinská rodina.

Dříve jsme hovořili o tom, co je třeba mít v zásobě pro případ hladomoru – seznam zahrnoval potraviny a léky.

Konzervované potraviny – jaké jsou k dispozici a jaké je lepší koupit

Jaké potraviny koupit v případě hladu / depositphotos.com.

Nabízíme 5 druhů konzervovaných potravin, kterými se můžete zásobit, abyste přežili těžké časy a potravinovou krizi.

Fazole v konzervě.

Hlavní výhodou fazolí je, že v konzervované podobě se nemusí namáčet ve vodě a čekat na jejich vyluhování, jako je tomu u čerstvých produktů.Kromě toho fazole obsahují obrovské množství rostlinných bílkovin, což je vhodné pro lidi, kteří nejedí maso.

Olivy nebo olivy.

Tato rostlina ve svém složení uchovává užitečné vitaminy B, A, D a K a také stopové prvky.Olivy lze přidávat do dušených pokrmů, polévek, salátů nebo je jíst samotné.Díky účinným látkám obsaženým v olivách a olivách mohou zlepšit trávení, zlepšit zrak a posílit kosti.

Ovoce a bobuloviny v sirupu.

Všechny dary přírody rostoucí na zemi a na stromech lze konzervovat.Jedná se o univerzální produkt, který lze jíst čistý, přidávat do pečiva nebo ho dát na stůl ‚k čaji‘.Taková sladká konzervace dodává tělu sacharidy a další živiny, které se nacházejí v ovoci a bobulovinách.

Cuketový kaviár.

Cuketa obsahuje mnoho užitečných stopových prvků, jako je měď a železo, fosfor a sodík, velké množství organických kyselin a vitamínů B a C.Lze ji použít jako omáčku nebo přílohu, namazat na chléb nebo v ní dokonce marinovat maso.

Guláš: V kuchyni se používá jako příloha k jídlům, které se v ní připravují.

Oblíbený produkt všech cestovatelů – dušené maso, které nevyžaduje skladování v chladničce.Můžete si ho vzít s sebou na cesty, vařit z něj kaše a polévky.Guláš z masa je poměrně vydatný produkt, na jehož základě lze připravit velké množství chutných pokrmů.

Kondenzované mléko.

Trvanlivost tohoto výrobku je dlouhá a kondenzované mléko lze použít k různým účelům – jako sladkost ‚do čaje‘ nebo jako přísadu na pečení.Kondenzované mléko obsahuje hořčík, fosfor, draslík, sodík, vápník, fluor a vitamin A a tepelná úprava zlepšuje některé jeho vlastnosti.

Rybí konzervy.

Rybí konzervy – vynikající zdroj bílkovin, esenciálních mastných kyselin Omega-3, vitaminů D, skupiny B, zejména B12, stopových prvků – fosforu, vápníku, selenu, zinku a dalších.Jsou dlouhodobě skladovatelné, chladničku nevyžadují.Dříve jsme podrobně hovořili o tom, jak vybírat rybí konzervy.

Konzervovaná kukuřice a hrášek.

Tekutinu obsahující zeleninu lze použít jako základ polévek a samotnou kukuřici nebo hrášek lze přidat do druhých chodů nebo salátů.Konzervovaná kukuřice obsahuje vitaminy B, E, K, PP a vitamin C.Konzervovaný hrášek je bohatý na draslík, fosfor, železo a vitamin B1.

Martin Černohorský
Martin Černohorský
Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments