HomeZahradničeníCo dělat s hrozny v červenci: tajné lifehacky pro obří úrodu

Co dělat s hrozny v červenci: tajné lifehacky pro obří úrodu

Zkušení pěstitelé vinné révy vědí, že červenec je pro tuto kulturu nejdůležitějším měsícem.Právě nyní se totiž plody aktivně vyvíjejí a rostou.Je tedy čas zjistit, co dělat s hrozny v červenci.

Jak pečovat o hrozny v létě – základní tipy

Nejčastěji zahrádkáře zajímá, zda je nutné v červenci prořezávat vinnou révu.Ano, ale tento proces má několik důležitých nuancí.V červenci je nutné zahájit proces pasynkování výhonků rostoucích v paždí listů.Všechny šťávy rostliny tak budou směřovat k tvorbě a růstu bobulí.

Vyzbrojte se zahradnickými nůžkami a začněte s procesem.Agronomové doporučují stříhat výhony nad druhým listem hroznu.Rostlina nebude dále vyživovat růst těchto nových výhonů a soustředí se na plody.

To ale není vše, co se dá v červenci dělat s hrozny.Během pastvy můžete udělat ještě jednu užitečnou věc.Pečlivě si prohlédněte tvořící se plody.Pěstitelé hroznů doporučují, abyste hrozny, které se zastavily ve vývoji, okamžitě seřízli.Rostlina se tak zbaví zbytečné hmotnosti.

Červenec se chýlí ke konci, a tak prozíraví zahrádkáři přemýšlejí, co dělat s hrozny v srpnu.Některé odrůdy již začínají plodit, takže v srpnu pěstitelé hroznů sbírají zralé bobule a brzy je mohou trhat ve svazečcích.V tomto období stačí rostlinu pravidelně zalévat.Agronomové radí během týdne postupně zalít 15 litry vody.V době sucha by však měla být zálivka vydatnější.

Čím krmit hrozny v období dozrávání – nejlepší hnojiva

Zvláštní pozornost věnujte tomu, čím krmit hrozny v létě, protože se jedná o přechodné období ve vývoji rostliny.Odborníci doporučují minimalizovat hnojení dusíkatými hnojivy a hnojit rostliny až po vytvoření hroznů.

Pak vyvstává otázka, čím je lepší hrozny krmit.V červenci a srpnu je lepší přestat s fosforečně-draselnými hnojivy.Pomohou plodům, aby se vyvíjely a tvořily organičtěji.

Martin Černohorský
Martin Černohorský
Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments