HomeTipyCo dělat, aby se v krupici nevyskytoval hmyz: 5 osvědčených tipů

Co dělat, aby se v krupici nevyskytoval hmyz: 5 osvědčených tipů

Pohanka, perlička, rýže nebo proso – kroupy, ze kterých si můžete uvařit chutnou kaši.Jediná nuance – někdy se v těchto produktech objeví nevítaní hosté.Drobní broučci nebo moli – nepříjemné překvapení, před kterým není imunní ani ta nejzkušenější hostitelka.

Dříve jsme vám řekli, jaké plodiny se dostaly do hodnocení obilovin podle užitečnosti, a dnes se s vámi podělíme o informace o tom, jak správně skladovat obiloviny a těstoviny.

Jak skladovat obiloviny – mucholapka s 5 pravidly

Pravidla pro skladování obilovin / depositphotos.com

Aby vás nákup potěšil spíše potenciálně chutným pokrmem než přítomností ‚škůdců‘, dodržujte jednoduché zásady:

  • Při nákupu balíčku obilovin v obchodě věnujte pozornost stavu zrn.Zkontrolujte, zda se v něm nenachází lepkavé částice, brouci nebo malé pavučiny.Přítomnost takových nuancí neumožní kroupám dlouhý život, i když jim poskytnete ty nejlepší podmínky.
  • Neskladujte kroupy ‚s předstihem‘.Nemá smysl kupovat takové produkty v pytlích, i když vás láká slovo ‚zásoba‘.Tato možnost je vhodná pouze pro obyvatele soukromých domů, kde je speciální spíž.
  • V kuchyňské skříňce pro skladování krupice vyberte polici, kde budou všechny konzervy na očích.Umístěte nádoby a tyto produkty by měly být mimo dřez nebo sporák.
  • Vybírejte nádoby stejné velikosti, abyste věděli, které obiloviny máte a které ne.Kromě toho je důležité neustále kontrolovat skříň, zda v ní není hmyz, a procházet obiloviny.
  • Nezapomeňte, že obiloviny zakoupené v obchodě nevydrží déle než několik měsíců.Tříčlenné rodině tedy vystačí 1-2 balení krupic na 3-4 měsíce.
  • Chcete-li prodloužit trvanlivost volně loženého zboží, pravidelně větrejte spíž, hlídejte úroveň vlhkosti, rozdělte ji na různé sektory pro produkty a kontrolujte, zda v ní nejsou moli, myši nebo brouci.

    Zda můžete skladovat obiloviny v chladničce – výběr nádoby a umístění

    Kde můžete a kde nemůžete skladovat cereálie / depositphotos.com

    Ze zkušeností našich maminek a babiček víme, že cereálie můžete skladovat v látkových sáčcích.Tento způsob není vhodný, pokud potřebujete, aby produkty zůstaly neporušené.

    Podívejme se na nejlepší místa pro skladování obilovin:

  • Ideální jsou skleněné nádoby.Jejich objem je alespoň jeden litr.Víčko by se mělo těsně uzavírat, je žádoucí vybírat sklenice stejné velikosti.
  • Alternativou jsou kovové kontejnery.Jedinou nevýhodou je, že jsou neprůhledné.To znamená, že bude obtížné určit, co je uvnitř.
  • Neměly by se používat ke skladování obilovin:

  • Plastové nádoby.Umělý materiál má na výrobky špatný vliv a často si hospodyňky všimnou, že se na kroupách tvoří ‚mouka‘ – škrobový prach.
  • Tovární obal – tedy sáček, ve kterém jste si přinesli kroupy z obchodu.Pokud jste si nekoupili speciální obaly na tyto výrobky, uzavřete kroupy kolíčkem na prádlo nebo sponkou na papír a snažte se koupit malé krabičky.
  • Soudě podle recenzí hostesek, skladování obilovin v lednici není nejlepší nápad.Zaprvé tam zabírají hodně místa.Za druhé mohou zvlhnout kvůli kondenzaci, která se tvoří v prostoru chladničky.

    Pokud potřebujete – můžete v ní nechat krátce vychladit balíček cereálií, ale volba lednice jako trvalého domova pro volně ložené zboží je nevhodná.

    Přečtěte si také:

  • Chutná, jednoduchá a vydatná: jak uvařit dokonalou kukuřičnou kaši.
  • Babička se mýlila: 3 kaše, které vašemu tělu spíše škodí.
  • Na Ukrajině vzrostly ceny obilovin: Co zdražilo nejvíce.
  • Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments