HomeTipyCo by mělo obsahovat složení dobrého krmiva pro kočky: nezapomeňte zkontrolovat

Co by mělo obsahovat složení dobrého krmiva pro kočky: nezapomeňte zkontrolovat

Mnozí z nás mají domácí mazlíčky, o které se starají a rádi je hýčkají.Přesto je důležité vědět, jak o ně správně pečovat a jak je krmit.Jaké krmivo je pro kočky lepší a jaké by jim neměli dávat – přečtěte si v materiálu.

Jaké krmivo je lepší koupit pro kočku – rady pro majitele koček

Abyste zajistili, že zdraví vašeho domácího mazlíčka nebude ohroženo, je třeba jasně určit, jakým krmivem kočku krmit.Je důležité, aby kočka dostávala správné množství minerálních látek, bílkovin, tuků a sacharidů.Toho však není možné dosáhnout s krmivem pro zvířata, které se připravuje samo.Proto bude nejlepším řešením vybrat pro zvíře vhodné krmivo, které pokryje všechny potřeby jeho organismu a poskytne potřebné vitamíny a živiny.

Krmiva pro kočky se dělí podle tříd (kvalita složek a složení), formátů (suchá a mokrá).Čím vyšší třída, tím vyšší cena.Je celkem logické, že je poměrně jednoduché určit, které krmivo kočkám doporučují veterináři – je lepší volit nejvyšší třídy, protože v nich jsou složky přírodního původu a ve složení prakticky nejsou žádné škodlivé přísady.

Chcete-li se rozhodnout, které krmivo pro kočky je lepší zvolit – mokré nebo suché, musíte se zaměřit na jejich výhody a nevýhody a také na preference zvířete.Uveďme si hlavní výhody a nevýhody těchto krmiv:

  • Suchá krmiva se snadno skladují.
  • Krmení zvířete jimi je velmi snadné, stačí určit správnou porci, je v nich spousta živin a výrobci jsou obrovští.
  • Kromě toho si domácí zvířata při konzumaci těchto krmiv čistí zuby.
  • Je důležité zajistit, aby kočka pila dostatek tekutin, aby se předešlo problémům s močopohlavním systémem.

  • Mokré krmivo obsahuje hodně tekutin, což zabraňuje gastrointestinálním a ledvinovým problémům koček, má pozitivní vliv na močopohlavní systém a snižuje rizika jejich onemocnění.
  • Tato krmiva jsou díky porcovanému formátu (určenému pro jedno nebo dvě jídla) velmi pohodlná, domácím zvířatům také chutnají kvůli bohaté chuti a vůni.
  • Jednou z nevýhod mokrých krmiv je však to, že je nelze ponechat v krmítku, pokud je kočka nedojedla.Rychle se kazí a již otevřený sáček s krmivem je nutné skladovat v lednici nejdéle jeden den.
  • Před výběrem krmiva pro svého domácího mazlíčka nezapomeňte věnovat pozornost těmto bodům, abyste se vyhnuli problémům s krmením.

    Co by mělo být ve složení dobrého krmiva pro kočky – nepřehlédněte

    Chcete-li vědět, jak vybírat krmivo pro kočky podle jeho složení, měli byste se nejprve podívat na přítomnost prospěšných živin a vitaminů v něm.Popišme si klíčové body při pohledu na to, z čeho se skládá:

  • Krmivo by mělo obsahovat alespoň polovinu bílkovin, nutně živočišného původu (z ryb, masa nebo drůbeže).
  • V krmivu nesmí být více než 5 % obilovin a ve složení musí být přítomna vláknina.
  • Je nutné pečlivě kontrolovat kvalitu tuků, které mohou být přidávány ve formě vedlejších masných produktů z jater nebo ledvin.
  • Je nesmírně důležité, aby konzervační látky a další přídatné látky nepředstavovaly nebezpečí pro zdraví domácích zvířat, a přítomnost velkého množství dochucovadel s různými barvivy je špatným signálem a takové krmivo je lepší nebrat.

    Jaké potraviny je nejlepší kočkám nedávat – důležité body

    Při výběru krmiva pro svého domácího mazlíčka byste se měli řídit nejen složením a obecnými doporučeními, ale také stavem kočky.Pokud se její zdravotní stav začne zhoršovat, změní se jí stolice, začne pít hodně vody, nechce jíst, stane se letargickou, pak byste jí měli okamžitě přestat toto krmivo podávat a poradit se s veterinářem.

    Proto není vhodné vytvářet černou listinu krmiv pro kočky, ale jednoduše upřednostnit reakci zvířete na krmivo a dříve uvedená doporučení týkající se třídy, formy a složení krmiva.

    Dříve jsme psali, co by se psovi kategoricky nemělo podávat, a říkali jsme, jaká chyba může být fatální.

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments