HomeZahradničeníČím krmit sazenice rajčat: porostou silné a odolné

Čím krmit sazenice rajčat: porostou silné a odolné

Pokud jsou sazenice rajčat bledé a hubené, nespěchejte je vyhodit.UNIAN vám poradí, jak sazenice rajčat zalévat, aby posílily a byly silné jako prst, zakořenily v otevřeném terénu a poskytly štědrou úrodu.

Čím krmit sazenice rajčat, aby byly silné – rady zelinářů

Pokud se práce příliš nevydařila a sazenice rajčat vyšla slabá, lze ji zkusit posílit krmením.Zkušení zelináři radí krmit tenké sazenice rajčat dvěma způsoby.Jejich výhodou je, že jsou přírodní.

První metoda:

  • Smíchejte 1 lžičku.L skořice a 1 litr teplé vody.
  • Roztok louhujte po dobu 2 dnů.
  • Sazenice jednou týdně přecedíme a postříkáme.
  • Druhá metoda vyžaduje oloupání pěti středně velkých hlíz brambor.Zalijte je 2 litry vody a vařte 20 minut.Odvar sceďte, zřeďte vodou v poměru 1:1 a po vychladnutí jednou za jeden a půl až dva týdny zalijte rajčata pod kořenem.

    Můžete se také uchýlit k biopreparátu gliokladin.Používá se při výsadbě sazenic.Stačí vložit jednu tabletu do jamky, lehce zalít a poté zasadit sazenice.Přípravek nedovolí, aby kořenová a kořenová hniloba zničila rostlinu.

    Čím krmit sazenice rajčat lidovými prostředky – vezměte na vědomí

    Při výsadbě sazenic rajčat je také lepší je přikrmovat.Umožníte jim tak rychleji zakořenit na záhonu.Z lidových prostředků dávají pěstitelé dacha přednost směsi popela a vaječných skořápek.Měla by být vložena do díry v takovém množství: hrst dřevěného popela a 2 lžičky.rozdrcených vaječných skořápek.V jamce je třeba obě složky lehce promíchat s půdou, zalít vodou a zasadit stonek.

    Popel jako zdroj draslíku pomůže posílit kořeny a skořápky jako zdroj vápníku podpoří růst sazenic.

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments