HomeTipyBylo pojmenováno 7 nejsladších odrůd mrkve: zamilují si je děti i dospělí

Bylo pojmenováno 7 nejsladších odrůd mrkve: zamilují si je děti i dospělí

Každý chalupář sní o tom, že najde své ideální odrůdy zeleniny, aby měl z domácí zeleninové zahrady maximální užitek.UNIAN pojmenoval nejsladší odrůdy mrkve, které v obchodě ani na trhu nekoupíte.Budete překvapeni, jak jsou tyto mrkve chutné.

  • Dětské potěšení.
  • Karotan.
  • Flacke.
  • Slastena.
  • Karamel.
  • Královna podzimu.
  • Císař.
  • Dětská radost

    Nenáročná odrůda, která roste i u nezkušených dačických pěstitelů.Je to sladká mrkev s vysokým obsahem karotenu, dlouho se skladuje a je odolná vůči chorobám.Děti ji s chutí žvýkají i v syrové podobě.

    Karotenu

    Pozdně zrající odrůda, odolná vůči chorobám a nepřízni počasí.Byla pojmenována pro vysoký obsah karotenu.Nehromadí dusičnany a je obecně považován za velmi zdravý pro děti.

    Flacke

    Velká a dlouhá mrkev, která se velmi dlouho skladuje a nebojí se vlhkosti ve sklepě.Plody jsou velmi šťavnaté a sladké.Odrůda je vhodná pro získávání mrkvové šťávy.

    Nejlepší odrůdy mrkve / foto: ua.depositphotos.com.

    Slastná mrkev

    Středně zralá a velmi produktivní odrůda, která dostojí svému jménu.Tato mrkev je tak sladká, že se z ní dají připravovat koláče, sladké lívance a bábovky.Plody jsou malé a sytě oranžové.Odrůda vydrží dlouho.

    Karamelky

    Středně velká a časně dozrávající mrkev.Má velmi příjemnou a středně sladkou chuť.Obsah karotenu je u této odrůdy téměř bezkonkurenční.Není to nejproduktivnější odrůda, ale dobře roste v neúrodné a těžké půdě.

    Královna podzimu

    Pozdní odrůda mrkve s dlouhými a tenkými plody.Dobře snáší mráz a jakékoliv počasí.Odrůda je velmi šťavnatá a sladká, takovou mrkev lze jíst i syrovou.Podle recenzí má odrůda příjemnou chuť a sladkou šťávu.Tuto odrůdu je třeba pravidelně zalévat, jinak nebude tak sladká.

    Císař

    Velmi oblíbená pozdní odrůda, osvědčená u mnoha dačických pěstitelů.’Císař‘ středně sladký a velmi šťavnatý.Dužnina je hustá, bez prasklin.Odrůda se skladuje velmi dlouho (asi 9 měsíců) a během skladování se stává ještě sladší.

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments