HomeTipyBudou snášet jako blázni: jak krmit kuřata melounovými slupkami

Budou snášet jako blázni: jak krmit kuřata melounovými slupkami

Zkušení chovatelé drůbeže tvrdí, že do krmiva ptáků lze a je třeba přidávat mnoho produktů, aby se jim dostalo správného množství živin.To pomáhá nejen zlepšit kvalitu a množství vajec, ale také posílit organismus slepic.Agentura UNIAN zjišťovala, zda drůbež může jíst melounové slupky.

Zda mohou slepice jíst meloun – pamatujte si navždy

Než začnete ptáky krmit takovou pochoutkou, je důležité si uvědomit, jaký přínos mají melounové slupky pro kuřata.Biologové tvrdí, že slupky obsahují:

  • vitaminy A, C, B a D.
  • glukóza.
  • sacharóza.
  • kyselina listová.
  • železo.
  • měď.
  • fluor.
  • jód.
  • draslík.
  • hořčík.
  • Konzumace melounových slupek navíc dodává slepici velké množství makro- a mikroživin.Přidáním melounu do krmiva dodáte slepici také fosfor a vápník.

    DŮLEŽITÉ: užitečné látky jsou obsaženy nejen ve slupkách, ale také v semenech, která jsou obzvláště důležitá pro normální fungování organismu nosnice.Na zimu je lze dokonce usušit a slepicím je pravidelně podávat v chladném období.

    Zda lze melounové slupky konzumovat stále

    Chovatelé drůbeže tvrdí, že zařazovat melounové slupky do jednoho z kompletních krmiv, zejména nekontrolovaně, se nevyplatí – ptákům to uškodí.Lepší je vypracovat plán a slupky podávat čas od času a přidávat je do krmiva jako doplněk.

    Recept je jednoduchý: nakrájejte slupku melounu na několik malých kousků tak, aby ji kuře mohlo pohodlně sníst.Můžete ji podávat společně s dužinou a semeny – to je ještě lepší.

    DŮLEŽITÉ: Dospělým brojlerům se doporučuje používat melounové slupky maximálně jednou týdně a kuřatům mladším 1 měsíce je takové krmení přísně zakázáno.

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments