HomeZahradničeníBobule velikosti meruňky: nakrmte jimi maliny

Bobule velikosti meruňky: nakrmte jimi maliny

V létě si každý rád pochutná na lahodných a chutných malinách.Abyste získali dobrou úrodu, je bezpodmínečně nutné vědět, čím maliny na jaře krmit.

Již dříve jsme psali, jak na to, aby černý rybíz dával maximální výnosy, které by nám sousedé záviděli, a dnes si povíme, čím krmit maliny v květnu.

Čím hnojit maliny, které mají rády – tajná metoda

Každý majitel by měl vědět, čím hnojit maliny, aby byly velké a úroda se ukázala bohatá.Podle zkušených jezinek existují kromě známých hnojiv (močovina, rašelina, perenogium, popel nebo ptačí trus) i ne tak běžné, téměř tajné přísady.Ty často rozhodují o kvalitě úrody.

Abyste hned na začátku léta měli hodně velkých a chutných malin, je třeba je přikrmovat hrachem.Pokud máte zájem o krmení malin na jaře lidovými prostředky, pak vás toto hnojivo nezklame, ale naopak velmi překvapí.Popisujeme vynikající metodu:

  • Pro přípravu vhodného roztoku je třeba zvolit následující poměry: na litr objemu vody vezměte sklenici obyčejného hrachu.Vzniklou hmotu pak důkladně promíchejte a rozšlehejte mixérem.Výsledkem je, že získáme vynikající hnojivo pro krmení malin, které má výhradně přírodní původ.Mělo by se ředit vodou: na sklenici výsledného produktu postačí 3 litry tekutiny.
  • Existuje trochu jiná verze použití takového hnojiva: do 2 litrů vody nalijte plnou sklenici hrachu a pak na 24 hodin dejte do teplé místnosti, aby trval.
  • Připravenou hnojivou směs aplikujte přímo pod kořeny malin.

    Kdy maliny přihnojovat – důležitá nuance

    Pokud budete maliny přikrmovat v květnu (nejlépe v prvním týdnu nebo dokonce v prvních dnech), téměř jistě dosáhnete maximálního účinku a prospěchu z této hrachové směsi.

    Pokud vše uděláte správně a včas, pak v létě budou malinové keře jen pokryté velkými a chutnými bobulemi.Nyní už víte, čím, jak a kdy na jaře maliny krmit, abyste měli dobrou úrodu – využijte toho a poraďte ostatním.

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments