HomeTipyAni o gram více: kolik prášku potřebujete na jedno praní

Ani o gram více: kolik prášku potřebujete na jedno praní

Velmi často pereme podle zásady: více přidaného pracího prostředku – lepší praní.A to se velmi mýlíme.Velké množství pracího prášku nemusí mít absolutně žádný vliv na kvalitu praní, ale na kvalitu vypraného prádla a pračky – velmi.Pochopme, kolik gramů prášku na jedno praní je vlastně potřeba a na čem toto množství závisí.

Kolik prášku na jedno praní je třeba použít

Proč je důležité nepřidávat více pracího prostředku, než byste měli? Pokud použijete příliš mnoho pracího prostředku, je pravděpodobné, že po vyprání bude mít prádlo bělavé šmouhy, bude tuhé a bude zapáchat (což může způsobit alergie) a nádobka pračky se může ucpat a buben může vydávat nepříjemný zápach.A samozřejmě dobrý prášek není v dnešní době příliš levný, takže jeho používání ‚zleva i zprava‘ není příliš racionální.

Množství prášku na jedno praní závisí na několika faktorech:

  • Stupni znečištění prádla.
  • Kvalita vody – tvrdá nebo měkká.
  • hmotnost prádla, které perete.
  • Ideální poměr tohoto pracího prostředku: někde kolem 1 polévkové lžíce.na 1 kg suchého prádla.

    To znamená, kolik prášku je potřeba na 5 kg prádla ? Odpověď: 5 polévkových lžic.L, ale pokud prádlo není příliš špinavé a voda je měkká.

    Pokud je však prádlo velmi špinavé, voda je velmi tvrdá nebo pokud se jedná o praní na celý cyklus, pak je třeba množství zvýšit na 2 st.pracího prostředku na 1 kg prádla.

    Důležité je zaměřit se na tyto parametry, a nikoli na maximální možnou náplň bubnu pračky podle zásady, že větší buben znamená více prášku.Pokud například váháte, kolik prášku nasypat do pračky na 6 kg, je lepší špinavé prádlo zvážit, pokud se ukáže, že je to méně než 6 kg, bude i množství pracího prostředku menší.

    Kolik pracího prášku je v jedné polévkové lžíci

    Přípravek není nutné odměřovat na polévkové lžíce – můžete použít speciální odměrku nebo dávkovač.Měli byste však předpokládat, že běžná polévková lžíce obsahuje přibližně 25 g prášku.

    Dříve jsme vám řekli, jak posílit prací prášek – budete překvapeni, jak je to jednoduché.

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments