HomeZahradničení5 nejlepších odrůd raných brambor na Ukrajině: sklizeň již v červenci

5 nejlepších odrůd raných brambor na Ukrajině: sklizeň již v červenci

Nejranější odrůdy brambor lze sázet již koncem března nebo začátkem dubna.Tyto odrůdy mají dobrou odolnost proti mrazu a nebojí se jarních mrazíků.První sklizeň raných brambor se sklízí na začátku července nebo dokonce v červnu.UNIAN jmenoval 6 odrůd raných brambor s dobrými recenzemi zahrádkářů.

  • Stálé: Brambory pro pěstování brambor, které se pěstují na zahradě, se pěstují na zahradě, kde se pěstují na zahradě.
  • Odměna.
  • Riviéra.
  • Red Scarlet.
  • Granada.
  • Již dříve jsme vám řekli, kdy sázet brambory 2023 podle povětrnostních znamení, lunárního kalendáře a meteorologických znamení.

    Stálé

    Velmi oblíbená odrůda raných brambor s desítkami kladných hodnocení.Zahrádkáři si všímají dobrého výnosu a mrazuvzdornosti odrůdy, výborné chuti a velkého tvaru cibule.Z jednoho keře lze sklidit přibližně 10-14 velkých brambor.

    Stálé brambory jsou odolné vůči virovým chorobám a vydrží dlouho po sklizni.Ideální na bramborovou kaši a pečení.Dozrávají za 70-80 dní, ale první sklizeň lze vykopat již po 50 dnech.

    Zde jsou reakce pěstitelů zeleniny na odrůdu Constant:

    Velmi příjemně překvapena touto odrůdou.V malém keříku 1 brambora – hromada velkých brambor ‚každá jiná v jednom‘! Malé se téměř nevyskytují.Z malého pozemku – brambory na celou zimu.Výborné.Dobře se uchovaly až do jara.

    Constance má ráda dobrou péči, hnojenou půdu, protože na písku byla úroda velmi slabá.Dobře se skladuje, také dobře chutná, při pečení je velmi aromatická.

    Odměna

    Tato domácí odrůda může růst ve všech oblastech Ukrajiny.Brambory Nagrada se vyznačují velmi velkými cibulemi.Jedna brambora váží přibližně 300 g.Sklizeň této odrůdy se skladuje velmi dlouho, aniž by vyklíčila.Odrůda je odolná vůči mnoha chorobám, zejména vůči rakovině brambor, a také není náročná na půdu.Výborně se hodí na smažení a přípravu polévek.

    O odrůdě Nagrada jsou následující recenze:

    Odrůda je nadmíru chvályhodná.Super výnos i v chudé půdě.Zasazeno 5 kg a sklizeno více než 200 kg.Kopání těchto brambor je velmi příjemné.

    Riviéra

    Brambory Riviera se vyznačují vysokými výnosy a velkou velikostí plodů.Plodí za 50-65 dní, ale první úrodu lze vykopat již po 40 dnech.Má dobrou odolnost proti fytoftoře a parazitóze bramboru.Dužina má žlutou barvu a je škrobnatá, vhodná na bramborovou kaši.

    Tento brambor jsem vysadil již vícekrát a s výsledkem jsem spokojen.Byly to keříky po 20 bramborách, v průměru je v jednom keříku 10-14 brambor.Z jednoho keře jsem vzal téměř plný kbelík o objemu 10 litrů.Brambory velké, velmi chutné na kaši.

    Červený šarlat

    Vynikající odrůda brambor na kaši a pečení s načervenalou slupkou.Sklizeň je 60-70 dní po výsadbě.Odrůda je odolná vůči běžným chorobám.Plody jsou velmi velké a skladují se dlouho po sklizni.Red Scarlet špatně snáší teploty nad +30°, v horku je třeba ji namáčet a zalévat.

    O odrůdě zelenináři píší toto:

    Koupili jsme na jaře 2022, úroda je velmi dobrá.Z 1kg se sklidilo asi 20kg.V keříku je málo brambor, ale jsou velmi velké.Velmi chutné brambory! Výborně se rozmačkávají.Zkoušely se také v troubě zapéct, také měkké a chutné se ukázaly, nerozpadaly se.

    Granada

    Jedná se o velké oválné brambory původem z Německa, které se nejlépe hodí k pečení a zapékání v troubě.Průměrná hmotnost brambor je 150-200 g.Dozrávají přibližně 70-80 dní.Vyznačuje se velmi vysokým výnosem a dlouhou skladovatelností.Odrůda je odolná vůči většině chorob běžných na Ukrajině.

    Recenze o odrůdě Granada následující:

    Velmi chutná a výnosná odrůda brambor.Vysazuje se vícekrát.Z jednoho keře sklizeno asi 12 brambor, malé brambory téměř žádné.

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments