HomeTipy5 nejlepších hnojiv pro maliny: úroda bobulí bude dokonalá

5 nejlepších hnojiv pro maliny: úroda bobulí bude dokonalá

V polovině léta se Ukrajinci těší na úrodu čerstvých malin na zahradách a chalupách.Malinové keře mají velmi rády hnojiva a reagují na ně bohatou úrodou bobulí.Jako hnojiva můžete použít jak hotová kupovaná hnojiva, tak lidové prostředky.

Keře můžete přikrmovat jak během kvetení, tak po objevení plodů.Nepřekračujte stanovené dávky hnojiva, jinak se na keři mohou objevit popáleniny.

  • Minerální hnojiva pro maliny.
  • Hnojení malin humusem.
  • Hnojení malin ptačím trusem.
  • Hnojení malin infuzí kravského hnoje.
  • Přihnojování maliníku plevelem.
  • Minerální hnojení malin

    V agroobchodě lze zakoupit hotová minerální hnojiva pro výživu malin.Pro bohatou úrodu bobulovin se doporučuje použít dusíkaté hnojivo a dusičnan amonný.Pokud listy brzy žloutnou, je vhodné použít hořčík.

    V létě lze maliny hnojit jak minerálními, tak organickými hnojivy.Po sklizni bobulí nepoužívejte organická hnojiva – pouze fosforečně-draselná hnojiva.

    Hnojení malin humusem

    Rozsypte jeden kbelík humusu na 1 m2.m malinového pozemku.Humus rovnoměrně rozprostřete a zasypte zeminou.Toto hnojivo lze aplikovat maximálně jednou měsíčně, protože přitahuje škůdce.

    Hnojení malin ptačím trusem

    Vhodná metoda pro farmy, které chovají drůbež.Podestýlku dejte na dno kbelíku a naplňte ji až po vrch vodou.Nechte ho na slunném místě po dobu 5 dnů.Poté směs nařeďte čistou vodou v poměru 1:20.Malinové keře hojně zalévejte pod kořeny.

    Hnojení maliníku nálevem z kravince

    Vědro naplňte do jedné třetiny čerstvým hrachem.Vědro naplňte vodou až po vrch a přikryjte víkem.Postavte jej na slunné místo na 7 dní, aby směs zkvasila.Směs se naředí vodou v poměru 1:10 a nalije se 10 litrů na 1 metr čtvereční malinového pozemku.m malinového pozemku.Hnojení by se mělo provádět za suchého počasí.

    Hnojení malin s plevelem

    Sbírání čerstvých plevelů a jejich sekání.Ke krmení se hodí zejména kopřivy.Naplňte kbelík do čtvrtiny plevelem, přidejte vodu a nechte ho 10 dní stát.Hotový nálev zřeďte vodou v poměru 1:4 a zalijte maliníkem pod kořenem.

    Martin Černohorský
    Martin Černohorský
    Profesionální kuchař. Martin Černohorský v současné době vede rodinnou školu vaření v Praze, kde pořádá také kurzy vaření pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit se o své znalosti v podrobné knize. A jaké jsou její ingredience? Osvědčené recepty, zajímavosti z profesionální kuchyně, vzpomínkové fotografie nebo zábavné ilustrace.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Most Popular

    Recent Comments